pilotplant

Pilot Plant

Pilot Plant is de maakstraat van Wonderlab waar verschillende generieke machines aanwezig zijn om van een (design-technisch) productidee tot een demonstrator, een werkend prototype of een kleine serie van producten te komen.

Ga niet failliet aan je prototype!

Snel, makkelijk en goedkoop een demonstrator of prototype bouwen is niet eenvoudig. Het (laten) ontwikkelen van een eerste prototype kan behoorlijk in de kosten lopen. Hiermee wordt vaak in een te vroeg stadium te veel van je beschikbare startbudget verbrand. Je hebt in veel gevallen nog niet kunnen valideren of datgene wat jij in gedachten hebt ook echt aansluit bij de wensen en behoeften van je klanten.

Het team van Pilot Plant denkt graag met je mee over het slim en kostefficiënt realiseren van jouw prototype of demonstrator. Het belangrijkste doel is om met korte ontwikkelstappen jouw concept in de markt te toetsen. We bieden diverse trajecten aan waarbij we op een slimme manier kijken naar het maaktraject, meedenken over de producteisen en er voor zorgen dat je op een laagdrempelige manier met je product naar de markt kunt en je eerste klanten of investeerders kunt aantrekken.

Of je nu zelf een product ontwikkelt en alleen een gedeelte daarvan wilt uitbesteden of het volledige project wilt uitbesteden? Het kan allemaal landen in Pilot Plant. Voor members van Wonderlab is het ook mogelijk om een eigen werkplek te huren in de Pilot Plant. Aanvullend op het technische aanbod kun je aansluiten bij de business programma’s die Wonderlab doorlopend draait voor beginnende en ervaren ondernemers. Op die manier word je op twee manieren voorbereid op een slimme marktintroductie; op technisch vlak en op business vlak.

Faciliteiten

Pilot Plant beschikt over de volgende faciliteiten:

•      Soldeer- en elektronische meetapparatuur.

•      Verspaningsmachines, zoals onder andere een tafelfrees, kolomboor en draaibank.

•      Een breed scala aan kleine machines en handgereedschap.

•      3D printers.

•      Een foam cutter.

Komen we iets tegen wat we niet binnen onze eigen faciliteiten kunnen realiseren? Dan hebben wij een breed netwerk van technische specialisten en bedrijven waar wij mee samenwerken en die wij kunnen laten aansluiten.

Geïnteresseerd en benieuwd hoe wij slim en efficiënt jouw concept kunnen ontwikkelen en in de markt kunnen zetten?

B_contact